duminică, 22 noiembrie 2009

Votul!

Astazi am beneficiat pentru prima data de acest drept, dreptul de a vota!
Acum cateva zile ma gandeam sa nu ma prezint la acest vot sau sa ma prezint dar sa acord vot nul. Am stat de vorba cu o persoana foarte apropiata si mi-a explicat de ce este bine sa ma duc la vot si de ce sa votez o singura persoana. Acum sa va spun si voua!
Aceasta persoana pot spune ca m-a readus din nou sau iar, cum vreti voi sa spuneti, cu picioarele pe pamant si mi-a spus in primul rand sa ma prezint la vot deoarece in 1989 au murit niste oameni pentru ca eu sa beneficiez de acest drept. Ceea ce m-a pus mult pe ganduri cu toate ca nu am trait in acea perioada ca sa pot compara din propria experienta cele doua sisteme politice.
Aceasta persoana m-a indemnat sa nu pun vot nul pentru ca in ziua de astazi se pot face multe si e posibil sa figurez ca am votat cu nea Base, ceea nu vreau deloc.
Intre timp cineva mi-a mai spus ca neprezentandu-ma se poate sa figurez tot cu vot pentru nea Base, asa ca m-am prezentat si am votat un singur candidat!
Am preferat sa merg singur la acest vot, sa nu fiu indrumat de nimeni. Am ajuns la sectia de votare si cum era normal se se intample mi-am pus intrebarea "Ce fac de aici in colo?", m-am uitat pe usile care erau deschise unde scria numele strazilor, evident mi-am gasit strada si am intrat in acea sala. De acolo am vazut 3 urne, cateva mese si cateva persoane care stateau la acele mese. Evident mi-am pus o noua intreabare "Unde trebuie sa merg si ce trebuie sa fac?". O doamna care m-a vazut putin debusolat, ma chemat la dansa cerandu-mi buletinul. Am fost intreabat daca votez si pentru referendum, asa ca am votat si pentru acest referendum dupa propria parere ca nu stiam de acest lucru ca sa cer un sfat si o parere. Ceea ce am votat va fi secret, mi-a dat 3 hartii si o stampila dupa care am intrat in acele incaperi improvizate si am pus stampila pe fiecare in parte. La un moment dat cand ma uitam pe foile unde era fiecare candidat in parte, ma gandeam ca indiferent pe cine voi vota, toti vor fi la fel dupa o perioada de timp, pt ca nu vad sa se schimbe ceva in urmatorii 5 ani! Cand am iesit cu hartiile, am iesit hotarat si am pus in fiecare urna cate o hartie, fiecare la locul ei. M-am reintors la acele doamne sa imi iau buletinul si sa semnez ca am votat. Am plecat mandru de la sectia de votare si cu gandul la oamenii ce au murit pentru mine, pentru cei de varsta mea si pt cei ce vor urma!
Va indemn si pe voi cei care beneficiati de acest drept, sa mergeti la vot indiferent daca votati un singur candidat sau puneti vot nul dar mergeti!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu